Novi Pazar: Niko ne želi HPV vakcinu

Izvor: SandzakPress.net, 21.Jun.2022, 13:55

Novi Pazar: Niko ne želi HPV vakcinu

Iako je vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV) u novopazarski Zavod za javno zdravlje pristigla pre dve nedelje, do sada nije data ni jedna doza, rečeno je našem radiju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Direktor Šefadil Spahić rekao je da je poslednjih dana bilo roditelja koji su se informisali o značaju i prednostima ove vakcine, ali da se još uvek niko nije odlučio za vakcinaciju svoje dece. „Imajući u vidu celu situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << sa vakcinacijom stiče se utisak da su roditelji obazrivi kada je i ova vakcina u pitanju, pa žele da sačekaju još malo i dobiju još dodatnih informacija. Sve informacije o značaju ove vakcine roditelji mogu dobiti od pedijatara i odabranih lekara“, navodi Spahić. Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru je početkom ovog meseca dobio 89 doza vakcine protiv humanog papiloma virusa koja je namenjena dečacima i devojčicama uzrasta od 9 do 19 godina, i koja štiti od maligniteta genitalnih organa. Prema oceni Svetske zdravstvene organizacije vakcina protiv humanog papiloma virusa jedna je od najbezbednijih, a najbolji period za njeno primanje je između 12. i 14. godina. Izvor: Radiostoplus The post Novi Pazar: Niko ne želi HPV vakcinu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Novi Pazar: Niko ne želi HPV vakcinu

Izvor: Beta, 21.Jun.2022

Iako je vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV) u novopazarski Zavod za javno zdravlje pristigla pre dve nedelje, do sada nije data ni jedna doza, rečeno je radiju Sto plus u toj zdravstvenoj ustanovi.Direktor te ustanove Šefadil Spahić rekao je da se za sada roditelji samo informišu o značaju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.