Izvor: Luftika.rs, 18.Jan.2021, 13:42

Nema mrdanja za nevakcinisane: Majkrosoft i Rokfeler već prave kovid-pasoše i nije teorija zavere

“Vakcinalna dokumenta“, koja bi potvrđivala da ste pelcovani i bila uslov za ulazak u pojedine zemlje, već prave „Majkrosoft“, „Orakl“, Majo klinika i „Komons prodžekt“, uz podršku Rokfeler fondacije
Zdravstvene grupe i velike svetske IT kompanije rade zajedno na stvaranju digitalnog pasoša za vakcinaciju, očekujući da će svetske vlade, avio-kompanije i druga preduzeća zahtevati dokaz da su građani vakcinisani protiv kovida 19 kako bi mogli da putuju, piše Fajnenšl >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << tajms.
Koaliciju Inicijativa za vakcinaciju, koja namerava da uvede tzv. vakcinalne pasoše, čine kompanija „Majkrosoft“, na čijem je čelu multimilioner Bil Gejts, kompanija „Orakl“, američka neprofitna klinika Majo i „Komons prodžekt“, koja uz podršku Rokfeler fondacije već radi na izradi međunarodno prihvaćenog digitalnog sertifikata koji dokazuje da su putnici imali negativan test na kovid 19, a koju sada koristi tri najveća saveza avio-kompanija na svetu.
Pol Mejer, izvršni direktor „Komons prodžekta“, rekao je da je ljudima koji su dosad vakcinisani često uručivan samo papir, koji podseća na „stare žute kartone“.
– Koalicija je u pregovorima sa nekoliko vlada država, za koje očekujemo da će se njihovi uslovi za ulazak u njihove zemlje razviti u narednih nekoliko meseci, od obaveznog negativnog testa na kovid do „hibrida“, odnosno prihvatanja dokaza o vakcinaciji. Pojedinci će morati da naprave zapise o vakcinaciji za mnoge aspekte za povratak u običan život. Živimo u globalno povezanom svetu – rekao je Mejer i dodao da svaka država može postaviti svoja pravila koje će vakcine prihvatiti.
Sistem će biti zadužen za zaštitu podataka, a pojedinci će svoju evidenciju čuvati u digitalnom novčaniku ili na papirnom QR kodu, tako da mogu da kontrolišu sa kim ih dele. Iz pojedinih osiguravajućih kompanija stigla je čak i najava da će neka preduzeća, prodavci, pa čak i univerziteti zahtevati dokaz o vakcinaciji od svojih klijenata i studenata, a poslodavci od radnika.
Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odbora Asocijacije turističkih agencija Srbije Juta, kazao je da trenutno nema zvanične informacije o uvođenju tzv. vakcinalnih pasoša.
– Vlade pojedinih država traže negativan PCR test za ulazak, a ima nezvaničnih najava da će pojedine zemlje Evropske unije zahtevati i potvrdu o vakcinaciji protiv korone, dok neke zemlje ne traže ni negativan test. Svaki građanin koji želi treba da se imunizuje kako bi zaštitio sebe od bolesti, a i time se stvara psihološka sigurnost kada je reč o putovanjima. Juta će svakako postupati isključivo po preporukama države Srbije.
6 država Balkana međusobno ukinule obavezan PCR test, a za ostale šta nam Bog da

Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.