Izvor: Blic, 25.Feb.2024, 08:55

Najvažnije što treba da znate o MMR VAKCINI koja jedina štiti od malih boginja, najzaraznije bolesti za koju čovečanstvo zna

Jedini način da se epidemija malih boginja spreči je vakcinacija MMR vakcinom koja nam, ako je obuhvat veći od 95 odsto, stvara kolektivni imunitet koji tako štiti i one koji iz zdravstvenog razloga ne mogu da je prime. Ali taj obuhvat drastično je niži od ove donje granice, zbog čega sada ponovo imamo epidemiju malih boginja. Kako smo došli do toga da nam se vratila bolest koja u 21. veku ni ne treba da postoji i kako su se uopšte u istoj rečenici našli MMR vakcina i autizam?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.