NOVA RAČUNARSKA OPREMA: Od danas brža i efikasnija evidencija o vakcinaciji u Kikindi

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 17:10

NOVA RAČUNARSKA OPREMA: Od danas brža i efikasnija evidencija o vakcinaciji u Kikindi

Donacija Zavodu za javno zdravlje u Kikindi

Zavod za javno zdravlje u Kikindi dobio je novu računarsku opremu, vrednu oko 20,0.000 dinara, koja će omogućiti brže i efikasnije vođenje evidencije o vakcinaciji u Kikindi, ali i čitavom Severnobanatskom okrugu.

- Osim tih podataka, mi vodimo evidenciju o broju testiranih građana i obolelih od kovida 19 i obrađujemo te informacije. Zato će nam novi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << računari olakšati rad - rekola je dr Sandra Radlović, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Donaciju ovoj ustanovi dala ja francuska livnica "Le Belir" koja duže od 15 godina ima fabriku u Kikindi. Zavod za javno zdravlje rukovodi procesom vakcinacije i obavlja stručni nadzor u Severnobanatskom upravnom okrugu, u kojem su osim Kikinde, još opština: Čoka, Novi Kneževac, Senta, Ada i Kanjiža.

Posrednik u ostvarivanju ove donacije bila je Gradska uprava, isto kao i nedavno kada je italijanska kompanija "Klacedonija", koja takođe ima fabriku u Kikindi, Opštoj bolnici donirala oko 3.000 evra za kupovinu aparta za lečenje najtežih pacijenata u crvenoj, kovid zoni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.