NEMA VAKCINE ZA DEDA MRAZA! Odbijen predlog da on, gospođa Mraz i vilenjaci među prvima prime cepivo u SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 17:05

NEMA VAKCINE ZA DEDA MRAZA! Odbijen predlog da on, gospođa Mraz i vilenjaci među prvima prime cepivo u SAD

Iz ministarstva zdravlja SAD potvrdili su da je plan sa Deda Mrazom postojao

Američke vlasti odustale su od ideje da ponude onima koji glume Deda Mraza prve injekcije protiv kovida-19 i tako pomognu u promociji vakcinacije.

Prema prvobitnim planovima, i oni koji nastupaju kao gospođa Mraz i vilenjaci takođe je trebalo da dobiju vakcinu među prvima.

Ova praznična saradnja je zamišljena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao deo kampanje koja bi okupila slavne ličnosti kako bi se vakcina, kada bude bila odobrena, približila široj javnosti.

Sada je doneta odluka da se kampanja prekine.

Rik Ervin, predsedavajući neprofitne američke organizacije čiji su članovi glumci koji nastupaju kao Deda Mrazovi i promovišu pozitivnu sliku o njemu, kaže da su ove vesti razočaravajuće.

- Ovo nam je bila najveća nada za Božić 2020. i deluje da od toga nema ništa - rekao je Ervin za Vol Strit žurnal, koji je prvi preneo priču.

.

Na ideju je došao Majkl Kaputo, bivši pomoćnik sekretara a zdravstvo.

Kaputo je prošlog meseca najavio da će odsustvovati s posla, nedugo pošto je na Fejsbuk profil postavio video u kome je optužio vladine naučnike da su učestvovali u "pobuni" protiv predsednika Donalda Trampa.

Prema pisanju Vol Strit žurnala, Kaputo je rekao Ervinu u avgustu da će vakcina biti odobrena do sredine novembra i prvo ponuđena onima koji su najizloženiji virusu - zdravstvenim radnicima, policajcima, vojnicima.

- Ako vi i vaše kolege niste u toj grupi, ne znam ko jeste - rekao je u Kaputo u snimku telefonskog razgovora koji je objavio Vol Strit žurnal.

Ervin na to odgovara sa: "Ho! Ho! Ho!", poput pravog Deda Mraza.

Tokom razgovora je rekao i da bi Deda Mrazu time učinili veliku uslugu, a da bi on uzvratio.

Portparol ministarstva zdravlja rekao je da je ministar zdravlja Alek Azar nije znao da je kampanja otkazana.

Ervin je rekao za Vol Strit žurnal da se prijavilo više od 100 dobrovoljaca koji nastupaju kao Deda Mrazovi.

- Možda su malo lagali Deda Mrazove - rekao je on.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.