NAJMOĆNIJA EVROPSKA SILA SE UGLEDA NA POLITIKU NAŠE DRŽAVE: Nemci prepisuju SRPSKI RECEPT za imunizaciju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2021, 23:49

NAJMOĆNIJA EVROPSKA SILA SE UGLEDA NA POLITIKU NAŠE DRŽAVE: Nemci prepisuju SRPSKI RECEPT za imunizaciju!

Nemačka će razmotriti upotrebu ruske i kineske vakcine kako bi proširila vakcinaciju širom zemlje, najavili su lideri pokrajina

Kao pokazatelj toga pod kakvim pritiskom se nalaze politički lideri usled spore distribucije vakcinacije, premijer Bavarske, Markus Zeder je rekao da će Nemačka razmotriti odobravanje ruske sputnjik V i kineske sinovak vakcine.

U ponedeljak ujutro, njegov kolega >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Brandenburga Ditmar Vojdke saglasio se sa idejom da bi Nemačka trebalo da se okrene i drugim vakcinama, gledajući primer Srbije koja je odmah u startu imunizacije odobrila korišćenje tri vakcine Fajzer, ruska Sputnjik i kineski Sinofarm.

Takav pristup je Srbiji, prema proseku u poslednjih sedam dana, doneo prvo mesto u Evropi po imunizaciji, a treće u svetu po broju vakcinisanih građana na 100 stanovnika, pokazuju zvanični podaci. Prema tim podacima, ispred Srbije u svetu su samo Izrael i Sjedinjene Američke Države.

Vojdke je rekao da se koriste sve vakcine koje prođu norme zdravstvenog regulatornog tela, a ''to može da se uradi vrlo brzo, kao što je bio slučaj sa Biontekom i ostalim vakcinama''.

- Smatram da je neophodno i moguće da ove vakcine procenimo brzo, ukoliko su dostupne. Ukoliko se ispostave bezbednim i efikasnim, trebalo bi ih koristiti - rekao je Vojdke.

Nemačka je dosad odobrila vakcine kompanija Fajzer/Biontek i Moderna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.