NA STOLU BORBA PROTIV KORONE I VAKCINACIJA: Sastanak direktora 158 Domova zdravlja u Ministarstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 17:22

NA STOLU BORBA PROTIV KORONE I VAKCINACIJA: Sastanak direktora 158 Domova zdravlja u Ministarstvu

Predstavnici Ministarstva zdravlja okupili su direktore 158 Domova zdravlja u Srbiji sa kojima su analizirali dosadašnji rad i planove aktivnosti u ovoj godini

Razgovaralo se i o započetoj vakcinaciji zaposlenih u Zdravstvenim ustanovama protiv virusa COVID 19, kaže za Informer dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja ,"dr Veroljub Cakić" u  Majdanpeku.

Državni sekretar Ministarstva Zdravlja, Mirsad Đerlek sa saradnicima pažljivo je saslušao detalje o opremljenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zdravstvenih ustanova u vezi započete vakcinacije medicinskih radnika a potom smo izneli i kadrovske planove.

Što se toga tiče iskazana je dobra volja Ministarstva zdravlja da nam se pomogne u svakom pogledu.Konkretno nama u Majdanpeku je preko neophodno sanitetsko vozilo. S obzirom na udaljenost naše  Opštine od drugih Zdravstvenih centara posebno u vreme pandemije svakodnevno smo prevozili pacijente u covid Centre u Nišu i Beogradu, pa su nam sva raspoloživa vozila na izdisaju.

Što se kadrova tiče obećanja postoje da će nas uskoro predstavnici Ministarstva posetiti i sagledati sve mogućnosti sa kojima raspolažemo kada je lekarski kadar u pitanu pre svega, kako bi nam se i  na ovaj način izašlo u susret, i na taj način pobošao i unapredio rad ističe direktor Fudulović.

Inače, kao i u većini gradova u Srbiji vakcinacija zdravstvenih radnika kao prioritetne grupe je počela i u Majdanpečkom zdravstvenom centru. Za vakcinu Fajzer Biontek izjasnilo se njih 31 iz Opšte bolnice i Doma zdravlja u Majdnapeku.

Za Kinesku vakcinu interesovanje je pokazalo 11 radnika a očekuje se da se sa pristizanjem Ruske vakcine Sputnjik , napravi spisak zainteresovanih medicinara i za ovo cepivo.

Kako je je naveo Mirsad Đerlek, Državni sekretar Ministarstva zdravlja u narednom periodu vakcine će primiti svi zainteresovani medicinski radnici navodeći da do sada nema prijavljenih slučajeva sa neželjenim dejstvima.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.