Mladi iz 8 država u ulozi delegata Evropskog parlamenta

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi iz 8 država u ulozi delegata Evropskog parlamenta

Kako funkcioniše Evropski parlament kada na Generalnoj skupštini raspravlja o obrazovanju, migrantima, terorizmu, vladavini prava i obaveznoj vakcinaciji naučilo je na konferenciji "Preko i izvan granica - poštovanje različitosti" u Nišu 60 srednjoškolaca iz 8 država.

Zaključili smo da je saradnja između evropskih zemalja ključna za napredak i jedino zajedno možemo da napravimo promene na bolje - kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je "predsedavajući" Markos Merkousri iz Mađarske.

Srednjoškolci su stekli direktan uvid u to kako izgleda razmatranje aktuelnih pitanja važnih za evropsku zajednicu i davanje rešenja za konkretne probleme.

Ovaj događaj je značajan, ne samo zato što mladi imaju priliku da se neformalno obrazuju i nauče nešto više od onoga što naš obrazovni sistem nudi, već i zato što mogu da nauče dosta o multikulturalnosti i međusobnoj saradnji - kaže Milica Starinac iz Evropskog parlamenta mladih Srbije.

Ova omladinska organizacija konferenciju je organizovala uz pomoć EU info kutka Niš.

Nastavljamo da podržavamo omladinske inicijative koje spajaju mlade iz različitih zemalja, razvijaju njihove kapacitete i unapređuju opšte akademsko i profesionalno okruženje - kaže Danijela Vučić iz EU info kutka Niš.

Evropski parlament mladih Srbije, osnovan 2006. godine, sa još 40 nacionalnih predstavništava čini međunarodnu omladinsku mrežu Evropski parlament mladih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.