Ministarstvo izdalo uputstvo  za vakcinaciju starih u domovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2020, 13:17

Ministarstvo izdalo uputstvo za vakcinaciju starih u domovima

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije izdalo je instrukciju o načinu rada ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i organizacija socijalne zaštite za pružanje usluga domskog smeštaja odraslih i starijih lica, prilikom organizovanja vakcinisanja korisnika na smeštaju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, prema ovoj Instrukciji, pre vankcinisanja korisnika, neophodno je obezbediti njegovu pisanu saglasnost ili saglasnost njegovog zakonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zastupnika.

Vakcinaciju obavljaju zdravstveni radnici iz ustanove ili nadležnog Doma zdravlja, uz poštovanje svih zaštitnih mera, nošenja maske i druge zaštitne opreme u unapred dezinfikovanim prostorijama koje su namenjene isključivo za ovu svrhu i prema listi korisnika koju sastavlja i dostavlja ovlašćeno lice.

Proces vakcinacije ne sme ni u jednom trenutku da ugrozi zdravlje ostalih korisnika, a o datumu vakcinacije direktor mora unapred da obavesti resorno ministarstvo, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo dalo uputstvo za vakcinaciju starih u domovima

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2020

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije izdalo je instrukciju o načinu rada ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i organizacija socijalne zaštite za pružanje usluga domskog smeštaja odraslih i starijih lica, prilikom organizovanja vakcinisanja korisnika...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.