Izvor: RTS, 30.Jan.2022, 05:31

Medicinske sestre u SAD uhapšene zbog prodaje lažnih potvrda o vakcinaciji

Dve medicinske sestre sa Long Ajlenda uhapšene su zbog optužbe da su falsifikovale potvrde o vakcinaciji protiv kovida. Sumnja se da su ostvarile protivpravnu imovinsku korist od 1,5 miliona dolara.
Džuli de Vuono, vlasnica pedijatrijske klinike u Amitivilu u saveznoj državi Njujork, i njena saradnica Marisa Uraro, optužene su za falsifikovanje potvrda, a De Vuono i za prevaru. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Policija je saopštila da su De Vuono i Uraro prodavale lažne potvrde, koje su naplaćivale 220 dolara za odrasle i 85 dolara za decu.
De Vuono i Uraro unosile su lažne informacije u državnu bazu podataka o imunizaciji, navodi policija.

U stanu De Vuonove pronađeno je 900.000 dolara u gotovini i evidencija iz koje se vidi da je navodno ostvarena protivpravna imovinska korist od preko 1,5 miliona dolara.
"Kao medicinske sestre, ove dve osobe treba da razumeju važnost legitimnih potvrda o vakcinaciji, jer svi zajedno radimo na zaštiti javnog zdravlja", rekao je policijski komesar okruga Safolk Rodni K. Harison.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.