MO: Neistine i manipulacije o vakcinaciji vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 18:52

MO: Neistine i manipulacije o vakcinaciji vojske

Povodom učestalog plasiranja raznoraznih manipulacija, saopštavamo da su pojedini politički pokreti i danas izneli potpune neistine o aktivnostima pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, saopštilo je to Ministarstvo.

"Tokom jučerašnjeg dana na punktu za vakcinisanje u hali 11 Beogradskog sajma vakcinisano je ukupno 650 pripadnika Ministarstva odbrane i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vojske Srbije. Među njima su bili pripadnici Generalštaba, Kopnene vojske, RV i PVO, Komande za obuku, Garde, 72. brigade za specijalne operacije i organizacionih jedinica u Ministarstvu odbrane.

Svih 650 vakcinisanih pripadnika na službi je u beogradskom garnizonu, što jasno govori da pomenuti pokreti iznose potpune neistine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je za vakcinisanje na Sajmu juče bilo prijavljeno ukupno 703 pripadnika vojske, kao i da se samo u prvim danima pozivanja već prijavilo oko 6.000 pripadnika sistema odbrane.

"Razumemo interese određenih političkih grupacija da se vojnici ne vakcinišu, ali ističemo da su plasiranja raznoraznih teorija zavera o vakcinama i laži o vojsci, zarad skupljanja jeftinih poena nadasve štetni i neodgovorni i služe na čast njihovim kreatorima", ocenjuje se u saopštenju Ministarsrtva odbrane.

Naglašava se da će biti nastavljena vakcinacija svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su izrazili namere da budu vakcinisani, jer se želi da oni i njihove porodice ostanu zdravi i zaštićeni od ove opake bolesti, kako bi nastavili da ispunjavaju sve obaveze koje građani od njih očekuju i da služe Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo odbrane: "Nastaviće se vakcinacija pripadnika Vojske Srbije, želimo da sačuvamo njih i njihove porodice"

Izvor: Blic, 21.Jan.2021, 00:09

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su pojedini politički pokreti i danas izneli potpune neistine o aktivnostima pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.