MASOVNA VAKSINACIJA U SRBIJI: U Šapcu počela imunizacija nepokretnih građana

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 16:39

MASOVNA VAKSINACIJA U SRBIJI: U Šapcu počela imunizacija nepokretnih građana

U Šapcu je danas počela vakcinacija nepokretnih građana koji su se prijavili preko portala eUprava

, objavljeno je danas na sajtu grada.

Mobilni palijativni tim šabačkog doma zdravlja obavljaće vakcinaciju nepokretnih građana na seoskom području, dok će Služba kućnog lečenja doma zdravlja vakcinisati nepokretno stanovništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na teritoriji grada.

Tokom jučerašnjeg dana na punktu u sali Ekonomske škole u Šapcu je vakcinisano 422 ljudi.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji, na teritoriji Mačvanskog okruga u periodu od 25. januara do 31.januara registrovano je 508 pozitivnih uzoraka na kovid, a na teritoriji Šapca 254 nova slučaja.

Juče je u kovid ambulanti šabackog Doma zdravlja pregledana 401 osoba, od čega je prvih pregleda bilo 161 i 240 kontrolnih.

U Opštoj bolnici "Laza K. Lazarević" hospitalizovano je 124 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u zelenoj zoni šabačke bolnice hospitalizovano je 128 nekovid pacijenata.

U respiratornoj jedinici nalazi se osam pacijenata, dok su tri osobe preminule.

Situacija sa korona virusom u Gerontološkom centru u Šapcu je stabilna, rečeno je na današnjoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.