Lekarski pregledi za buduće osnovce (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2021, 13:10

Lekarski pregledi za buduće osnovce (AUDIO)

Za sve buduće đake prvake, preventivni pregledi kod oftalmologa, fizijatra i ORL specijaliste, biće organizovani preko vrtića koje dete pohađa, dok se vakcinacija i izdavanje potvrde za upis u prvi razred zakazuju kod izabranog pedijatra, poručuju u Domu zdravlja „Novi Sad“ za slušaoce Radio Novog Sada.

Za specijalističke preglede kod oftalmolga, fizijatra i ORL specijaliste nije potrban uput niti se zakazuju. U Službi za specijalističko – konsultativnu zdravstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << delatnost Doma zdravlja “Novi Sad” na osnovu rasporeda pozivaju vrtiće.

"Rasporedi se prave dvonedeljno i nema mesta za zabrinutost roditelja ukoliko njihovo dete ne obavi pregled u roku od deset dana", kaže načelnica Službe za zaštitu dece Doma zdravlja “Novi Sad” doktorka Vesna Vuleković. Dodaje da su pojedini lekari specijalisti angažovani u kovid ambulantama.

"Molimo za strpljenje roditelje, za ta tri specijalistička pregleda, koji se ne rade odjednom već sukcesivno, jedan za drugim". Svaki vrtić će dobiti svoj plan" kaže Vuleković.

Bez obzira na to da li su prethodno obavljeni specijalistički pregledi, neophodno je pribaviti potvrdu za upis u prvi razred.

"Nezavisno od ovih specijalističkih pregleda, treba zakazati preventivni sistematski pregled kod izabranih pedijatara. gde će deca dobiti potvrdu o pregledu i dobijenim vakcinacijama.

Iako su zbog povećanja obima posla u kovid ambulantama angažovane i medicinske sestre iz svih odeljenja, odnosno službi Doma zdravlja “Novi Sad”, pedijatri su svojim malim pacijentima uvek bili na raspolaganju, kao i savetovališta, objašnjava doktorka Vuleković.

"Mi smo sve vreme pandemije redovno radili preglede sa decom i na vakcinacijama uz uslov da domovi zdravlja imaju poseban ulaz za zdravu decu" izjavila je Vuleković.

Načelnica Službe za zaštitu dece Doma zdravlja „Novi Sad“ doktorka Vesna Vuleković podseća i na rad Savetovališta za mlade gde su, za sva pitanja koja muče osnovce i srednjoškolce, uvek dostupni psiholozi i pedagozi Savetovališta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.