KONAČNA ODLUKA?! Oglasila se SZO: Evo da li će potvrda o vakcinaciji biti obavezna za putovanja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 19:02

KONAČNA ODLUKA?! Oglasila se SZO: Evo da li će potvrda o vakcinaciji biti obavezna za putovanja!

Preporuka je upućena zemljama članicama te organizacije.

Odbor za hitne situacije Svetske zdravstvene organizacije saopštio je danas da je izdao preporuku zemljama članicama da ne zahtevaju potvrde o vakcinaciji za međunarodna putovanja.

U dokumentu se preporučuje da se dokaz o vakcinaciji ne postavlja kao uslov za ulazak u stranu zemlju, imajući u vidu nedovoljne dokaze o uticaju vakcinacije na smanjenje širenja korona virusa i održavanje stanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neravnopravne globalne distribucije vakcina.

- Od država članica se očekuje da potvrde da bi zahtevanje dokaza o vakcinaciji potencijalno produbilo neravnopravnosti i promovisalo kršenje prava na slobodu kretanja - navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.