KINA PREŠLA MAGIČNU BROJKU U VAKCINACIJI: Dosad dato više od MILIJARDU doza cepiva

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 13:00

KINA PREŠLA MAGIČNU BROJKU U VAKCINACIJI: Dosad dato više od MILIJARDU doza cepiva

Kina ima sedam domaćih vakcina protiv kovida

 Nacionalna zdravstvena komisija Kine saopštila je danas da je u zemllji administrirano više od milijardu doza vakcina protiv KOVID-19, ne navodeći koliko je ljudi vakcinisano, jer kao i drugim zemljama, većina vakcina se daje u dve doze.

Nakon sporijeg početka, tempo vakcinacije u Kini koja ima 1,4 milijarde stanovnika, ubrzan je i za manje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od mesec dana dato je 500 miliona doza vakcina, prenosi AP zvanične podatke kineske vlade.

Kina je odobrila sedam svojih domaćih vakcina, a nedavno je izdato odobrenje da dve vakcine mogu da se daju i deci od tri godine i više.

Kinesko regulatorno telo za lekove i medicinska sredstva do sada nije odobrilo ni jedni vakcinu koja je proizvedena u inostranstvu, međutim ima naznaka da bi mogla biti odobrena upotreba američko-nemačke vakcine Fajzer-Bajontek.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina primijenila milijardu doza vakcina protiv virusa korona

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2021

PEKING - Kina je objavila da je do sada primijenjeno više od milijardu doza vakcina protiv kovid-19.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.