Izvor: Radio 021, 14.Dec.2020, 22:28

I Kanada počela vakcinaciju zdravstvenih radnika

Kanada je započela kampanju vakcinisanja protiv covida-19 davanjem vakcina zdravstvenim radnicima na prvoj liniji i time postala treća država u svetu koja koristi vakcine Pfizera i BioNTecha.

Prvu dozu vakcine dobila je Anita Kvuidangen, radnica u centru Rekai - neprofitnom domu za starije u Torontu, najvećem gradu u Kanadi. Zdravstveni radnici u belim odijelima i s maskama aplaudirali su joj nakon vakcinisanja.

"Danas smo zaista napravili zaokret", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lekar Kevin Smit, predsednik Univerzitetske zdravstvene mreže koja vodi dom za starije, nakon što je vakcinisana prva osoba. "Volim da kažem da je to doza koja će se čuti širom sveta."

Više od 60 odsto smrtnih slučajeva, od ukupno 13.350 žrtava pandemije u Kanadi, potvrđeno je u domovima za starije. Premijer Džasti Trudo rekao je da će prvi vakcine primiti zdravstveni radnici u bolnicama i domovima za starije, kao i oni koji žive u udaljenim domorodačkim rezervatima.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"OVO JE VELIKO OLAKŠANJE" Kanada treća na svetu počela sa vakcinacijom protiv kororne, prvi na redu zdravstveni radnici

Izvor: Blic, 15.Dec.2020, 11:24

U Kanadi je u ponedeljak počela vakcinacija građana protiv kovid-19, a vakcine su najpre primili zdravstveni radnici koji se nalaze na prvoj liniji borbe protiv pandemije i korisnici domova za negu starih, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.