Francuzi i Britanci će obezbediti 200 miliona vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 11:47

Francuzi i Britanci će obezbediti 200 miliona vakcina

Francuski proizvođač lekova Sanofi i britanski GlaksoSmitKlajn će obezbediti 200 miliona doza vakcina protiv Kovid 19 kao deo globalnog programa za vakcinaciju podržanog od Svetske zdravstvene organizacije, preneo je danas Rojters. Još ne postoji međunarodno priznat tretman protiv korone, ali dve kompanije već prolaze faze jedan i dva testiranja. Rezultati se očekuju krajem novembra ili početkom decembra.

Iz ove dve kompanije je danas stiglo saopštenje da su potpisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dogovor sa alijansom za pravljenje vakcina Gavi, koja koordinira sa kovaksom, globalnom organizacijom koja se bavi vakcinama.

Kovaks planira da isporuči dve milijarde vakcina širom sveta do kraja 2021. godine i ima sporazum sa AstraZenekom i Navavaksom, dodao je Rojters.

Više od 180 nacija, uključujući Kinu, su se priključile programu, ali pojedine zemlje, poput SAD, su ostale pri stavu da se drže svojih sporazuma.

Sanofi i GSK su potpisali ugovor vredan 2,1 milijardu dolara sa Vašingtonom tokom leta da Americi obezbedi 100 miliona doza vakcine koja se pravi.

Kompanije imaju slične dogovore sa EU, Velikom Britanijom i Kanadom.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sanofi i GSK će za program Covax obezbediti 200 miliona doza svoje vakcine protiv kovid-19

Izvor: Danas, 28.Okt.2020

Laboratorije Sanofi i GSK najavile su danas da će na raspolaganje staviti 200 miliona doza svoje vakcine protiv kovid-19 međunarodnom programu Covax, koji je pokrenula Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i koji treba da obezbedi globalni pristup vakcinama.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.