Izvor: Radio 021, 19.Apr.2021, 07:00

Fauči: Odluka o vakcini "Džonson i Džonson" do petka

Vakcina "Džonson i Džonson" protiv kovida19, čija je upotreba obustavljena u SAD, trebalo bi ponovo da počne da se koristi, uz moguća ograničenja, a odluka bi trebalo da bude objavljena do petka, izjavio je medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči.

"Mislim da pauza neće trajati duže od petka. Verovatno ćemo imati odluku", rekao je Fauči za ABC news, govoreći o grupi stručnjaka koja bi uskoro trebalo da se sastane kako bi razmotrila potencijalnu vezu između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vakcine i stvaranja krvnih ugrušaka.

On je izrazio uverenje da će se vakcinacija nastaviti, uz moguća ograničenja povezana sa uzrastom ili polom, ili jednostavno uz upozorenje.

Vašington je prošlog utorka obustavio upotrebu vakcine kako bi se sprovela istraga o šest žena u SAD koje su nakon vakcinacije dobile ozbiljne krvne ugruške u kombinaciji sa malim brojem trombocita.

Stručnjaci su se prvi put sastali u sredu, kada su se složili da im treba više vremena da donesu odluku o upotrebi vakcine.

Fauči je naglasio da su krvni ugrušci vrlo retka pojava i objasnio da je vakcinacija privremeno obustavljena kako bi stručnjaci mogli da pregledaju situaciju i uvere se da imaju sve potrebne informacije.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Fauči: Imaćemo odluku u petak

Izvor: B92, 19.Apr.2021

Vašington -- Vakcina Džonson i Džonson protiv kovida 19, čija je upotreba obustavljena u SAD, trebalo bi ponovo da počne da se koristi, uz moguća ograničenja...Odluka bi trebalo da bude objavljena do petka, izjavio je danas medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči..."Mislim da pauza neće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.