Izvor: Radio 021, 05.Maj.2021, 14:00

FOTO, VIDEO: Počela vakcinacija u "Promenadi", narednih dana i u BIG-u, na ulicama specijalni autobus

U Tržnom centru "Promenada" počelo je vakcinisanje građana bez poziva eUprave, a u planu je da se sa istom akcijom započne i u BIG-u.

Kako bi se pospešilo vakcinisanje planirano je i da po ulicama grada narednih dana krene posebno brendirani autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća. Dom zdravlja očekuje da će od javnih preduzeća dobiti dva-tri automobila kako bi posebne mobilne ekipe obilazile i gradske mesne zajednice.

Kada je u pitanju specijalni autobus GSP-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << još uvek nema detalja, ali ideja je da ide kroz grad, pa bi jednog dana bio, na primer, na Štrandu, drugog u Univerzitetskom kampusu, a trećeg u centru grada ili na nekoj drugoj lokaciji.

Ove akcije se preduzimaju kako bi se povećao broj vakcinisanih Novosađana. Trenutno je oko 40 odsto građana Novog Sada vakcinisano.

Kako je rečeno tokom otvaranja punkta u "Promenadi", Novosadski sajam će i dalje biti glavni punkt za vakcinisanje i građanima će i narednih dana biti nuđene sve četiri vrste vakcina, uz redovno davanje druge doze svima koji su došli na red.

U TC "Promenada" građanima se trenutno daje Sinofarm i Fajzer vakcina, a u planu je da se ponude i Sputnjik V, te AstraZeneka. Koliko će trajati vakcinisanje u ovom objektu zavisi od zainteresovanosti građana, a radno vreme punkta biće od 10 do 18 časova.



Član gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić navodi da grad sve preduzima kako bi se povećao procenat građana vakcinisanih protiv korona virusna, dodajući da je već vakcinisano tri četvrtine građana starijih od 80 godina, a 60 odsto starijih od 60 godina. On smatra i da će se otvaranjem punktova u tržnim centrima stvara mogućnost da se vakciniše veći procenat radno sposobnog stanovništva između 20 i 50 godina.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.