Izvor: Radio 021, 10.Mar.2021, 23:48

Er Srbija među prvima u Evropi testira digitalni pasoš

Er Srbija najavila je danas da će početkom aprila početi sa testiranjem digitalnog pasoša Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA), aplikacije koja pomaže putnicima da lako i bezbedno organizuju putovanje u skladu sa zahtevima država u vezi sa testiranjem na kovid-19 ili vakcinacijom.

Er Srbija će na tako biti među prvim avio-kompanijama u Evropi koja će postati deo globalne inicijative, čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je cilj ponovno otvaranje granica bez karantina, kao i garancija bezbednosti putovanja i oporavak turizma i avio-industrije, navodi se u saopštenju nacionalne avio-kompanije.

Prva faza testiranja aplikacije će se realikzovati na letovima Er Srbije između Beograda i Ciriha, trajaće nekoliko nedelja, a putnici će biti pozvani da učestvuju.

Putnici Er Srbije će, kako je navedeno, moći "lako i jednostavno" da kreiraju svoj digitalni pasoš, a nakon testiranja i/ili vakcinacije, referentne laboratorije će na bezbedan način slati zaštićene podatke u aplikaciju.

Digitalni pasoš IATA će zatim uporediti neophodne uslove za putovanje sa unetim podacima putnika i svi koji ispunjavaju uslove za željenu destinaciju dobiće zelenu oznaku za putovanje.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.