Izvor: JUGpress.com, 12.Sep.2021, 13:17

Epidemiološka situacija u Nišu sve lošija

NIŠ

Epidemiološka situacija u Nišu sve je lošija. U Niškim kovid ambulantama  je u petak  zabeležen rekordan broj prvih pregleda od početka pandemije čak 607. Nadležni apeliju na vakcinaciju ali i na preuzimanje odgovornosti.

Sve je veći broj novoobolelih od virusa korona u Nišu. Trenutna situacija je najlošija u prethodne tri nedelje. Raste broj prvih pregleda u niškim Kovid ambulantama. Ukupan broj pregleda za par nedelja drastično je povećan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa manje od hiljadu na 1800.  Uporedo sa prvim pregledima raste i broj novootkrivenih pozitivnih slučajeva na ovaj virus, a broj pozitivnih se sada popeo i na tri stotine na dnevnom nivo

“Epidemiološka situacija je teška, loša, svakodnevno raste broj pozitivnih, uglavnom su to mlađi ljudi između između 25 i 45 godina. Juče smo imali preko 1800 pregleda u kovid ambulantama od toga 607 prvih pregleda što nikada do sada nije bilo od početka pandemije od 2019.godine.  Više ne znam na koji način da se obratim našim mladim sugrađanima koji ignorišu da se vakcinišu. Još jednom ponavljam situacija je loša. Urađen je veliki broj laboratorijskih analiza, preko 700, urađeno je preko 100 rendgen snimaka, urađeno je preko 1200 i antigenskih i PSR testova. Od toga  je preko 300 pozitivno što nikada nije bilo”, kaže dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu.

                      Po rečima direktora Jerkana masovna imunizacija jedini je pravi način da se virus zaustavi i da se pobedi. Sam po sebi virus je nepredvidiv, može iznenaditi čak i naučnike, kao i obične ljude, zato ako se i dogodi da je neko u vašoj bližoj okolini zaražen i da je prenosilac ovog virusa, mnogo ćete lakše i sa simptomima slabijeg intenziteta odreagovati, ukoliko ste vakcinisani ili ćete se u potpunosti odbraniti, poručuje Jerkan.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.