Dobre vesti iz Italije: Broj inficiranih pao za 80 odsto posle prve doze vakcine

Izvor: B92, 16.Maj.2021, 12:16

Dobre vesti iz Italije: Broj inficiranih pao za 80 odsto posle prve doze vakcine

Broj inficiranih osoba svih uzrasnih doba je pao za 80 odsto, pet nedelja nakon prve doze Fajzera, Moderne ili AstraZeneke, pokazalo je istraživanje u Italiji, objavljeno danas.

Prva studija ove vrste u Italiji izvedena je uz pomoć Nacionalnog instituta za Zdravlje (IŠ) i ministarstva zdravlja, na uzorku od 13,7 miliona ljudi, prenosi Rojters.

Naučnici su koristili podatke, otkakom je počela vakcinacija u Italiji, 27. maja, do 3. maja.

Analize su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazali da rizik od infekcije, hospitalizacije i smrti je značajno pao, nakon 14 dana od prve doze.

"Posle 35 dana od prve doze, dolazi do smanjenja infekcija od 80 odsto, a 95 odsto se smanjuje smrtnost", naveo je IŠ.

Do jutros, revakcinisano je 8,3 miliona Italijana, odnosno, 14 odsto populacije, a još desetak miliona je primilo prvu dozu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.