Izvor: Danas, 20.Jan.2023, 21:07

Đerlek: Proveravamo celu vakcinalnu kartoteku na teritoriji Srbije, od 12 obolelih od malih boginja, devet nije primilo MMR vakcinu

Ponovo se širi epidemija malih boginja u Srbiji. Do sada je zvanično zaraženo dvanaest osoba. Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek poručuje da nemamo željeni obuhvat vakcinacije, kao i da se proverava cela vakcinalna kartoteka na teritoriji Srbije. Ističe da će pojačati rad inspekcijskih službi i da neće birati način da se zaštiti zdravlje dece.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Đerlek: Proveravamo celu vakcinalnu kartoteku na teritoriji Srbije

Izvor: Danas, 20.Jan.2023

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da će zbog nedovoljnog obima vakcinisanosti dece biti pojačan rad inspekcijskih službi, kao i da se radi "provera vakcinalne kartoteke na nivou cele države".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.