Đerlek: Antivakseri su učinili sve

Izvor: B92, 08.Feb.2021, 14:44

Đerlek: Antivakseri su učinili sve

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek poručio je da je zadovoljan odzivom građana na vakcinaciju.

"Nadao sam se, ali nisam očekivao ovakav odziv. S obzirom na to da su antivakseri učinili sve da ovakav odziv ne bude. Hajde, ljudi, da se masovno vakcinišemo i da stavimo epidemiju pod kontrolu", izjavio je

Govorio je i o primanju druge doze vakcine.

"Druga doza bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se primi 21 dan nakon prve. Sad nas čeka još obimniji posao. Imamo 500.000 ljudi koji treba da prime drugu dozu, a mi od četvrtka ili petka spremamo masovnu vakcinaciju drugih 500.000 ljudi. Mi se za to spremamo mesec dana unapred. Doneta je naredba da se poveća broj vakcinalnih punktova", izjavio je Đerlek.

Šta se dešava ako neko ne primi drugu dozu?

"Desi se da pacijent primi prvu dozu i posle nekoliko dana dobije simptome kovida 19. Nije to vakcina, vakcina ne može da izazove vakcinu. U tom slučaju se odlaže druga doza dok se ne izleči. Ukoliko ne primi drugu dozu, onda je zaštićenost samo 50 odsto", poručio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đerlek: Od četvrtka ili petka vakcinacija još 500.000 građana

Izvor: Danas, 08.Feb.2021

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek najavio je da se "od četvrtka ili petka" priprema masovna vakcinacija još 500.000 građana Srbije. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.