DA LI JE U SRBIJI VAKCINACIJA OBAVEZNA ZA MEDICINARE: Ministar Lončar odgovorio na goruće pitanje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 09:21

DA LI JE U SRBIJI VAKCINACIJA OBAVEZNA ZA MEDICINARE: Ministar Lončar odgovorio na goruće pitanje!

U Srbiji vakcinisano 80 odsto zdravstvenih radnika

Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom, iako odluka nije još doneta i u skladu sa time se i ponašamo, a do sada je vakcinisano oko 80 odsto zdravstvenih radnika, rekao je danas Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

Prilikom dočeka novog kontigenta kineskih vakcina "Sinofarm", ministar je da li će biti doneta odluka o obaveznoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imunizaciji medicinskih radnika, odgovorio da će se o tome razmišljati ukoliko se proceni da opada procenat vakcinisanih medicinara.

- Mi za sada imamo 80 odsto vakcinisanih zdravstvenih radnika. Svi zaposleni u zdravstvu su ozbiljni, odgovorni ljudi koji daju primer i drugima - naglasio je Lončar.

Ono na šta će se ministarstvo fokusirati jeste vakcinacija mladih, kaže ministar i dodaje da se mora razgovarati sa ljudima o tome da ne postoje dokazi i činjenici koji ukazuju na to da je bilo koja vakcina koja se u Srbiji koristi, štetna te da ne izaziva nikakve posledice.

- Vakcina spašava život i pomaže i vama, i nama, i vašim najbližima a i zdravstvenom sistemu kako bismo se što pre vratili normalnom životu - zaključuje Lončar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.