BROJ ZARAŽENIH MOŽE DA UGROZI VAKCINACIJU: U Republici Srpskoj najavljena mogućnost uvođenja dodatnih mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 00:12

BROJ ZARAŽENIH MOŽE DA UGROZI VAKCINACIJU: U Republici Srpskoj najavljena mogućnost uvođenja dodatnih mera

Izražena je i zabrinutost da bi rast broja zaraženih mogao ugroziti vakcinaciju,

Zbog znatnog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj danas je na sastanku premijera Radovana Viškovića i predstavnika nadležnih institucija najavljena mogućnost uvođenja dodatnih mera.

U RS ponovo raste broj inficiranih korona virusom, za poslednja 24 sata obolelo je još 310 osoba, a sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preminulo i Banjaluka je sa 88 novozaraženih ponovo najveće žarište epidemije.

Prema poslednjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji zabrinjava podatak da je u odnosu na prethodni period rast broja novozaraženih u najvećem gradu Republike Srpske 100 odstotan.

Nepoštovanje mera, poput obaveznog nošenja maske u zatvorenom prostoru, držanja propisane distance, privatnih okupljanja do deset osoba, kažu nadležni, dovelo je do pogoršanja epidemiološke sitiuacije i zbog toga postoji mogućnost da postojeće mere budu modifikovane.

Jedna od mera, mogla bi, ponovo, da bude organizacija rada od kuće i to, pre svega, tamo gde u procesu rada učestvuje veći broj zaposlenih.

Na sastanku u Vladi, izražena je i zabrinutost da bi rast broja zaraženih mogao ugroziti vakcinaciju, između ostalog i zbog toga što bi ponovo u funkciju trebalo da budu stavljene ambulante za respiratorne infekcije, koje su sada u službi imunizacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.