BESNILO U OKOLINI GORNJEG MILANOVCA

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BESNILO U OKOLINI GORNJEG MILANOVCA

GORNJI MILANOVAC - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije proglasilo je mesto Beršići kod Gornjeg Milanovca područjem zaraženim besnilom. Besnilom se smatra područje u poluprečniku od najmanje tri kilometra od mesta žarišta, a ugroženim od zarazne bolesti besnila područje u poluprečniku od najmanje 10 kilometara od žarišta.

Radi suzbijanja i iskorenjivanja besnila biće sprovedeno obeležavanje neobeleženih pasa, evidencije pasa i mačaka i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vakcinacija nevakcinisanih pasa i mačaka starijih od tri meseca.

U saopštenju je navedeno da su zabranjeni promet, izložbe, priredbe i drugi oblici javnog prikazivanja pasa i mačaka, a biće pojačan odstrel lisica i drugih divljih mesoždera, dezinfekcija prostorije i prostora na kome se nalazila obolela životinja, kao i pribora koji je bio u dodiru sa obolelom životinjom.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.