Izvor: Luftika.rs, 08.Mar.2021, 18:46

Austrija privremeno povukla vakcinu AstraZeneka zbog misteriozne smrti medicinske sestre

Austrija je odlučila da privremeno prekine sa imunizacijom svog stanovništva sa vakcinom kompanije  AstraZeneka, barem dok se ne rasvetli smrt medicinske sestre i pogoršano stanje još jedne osobe nakon što su primile ovo zaštitno sredstvo.
Federalna kancelarija za javno zdravlje (BASG) je dobila dva izveštaja koja su potencijalno povezana s vakcinacijom iz istog kontigenta doza Astrazenekine vakcine u bolnici u Cvetlu, u Donjoj Austriji”, navodi se u saopštenju kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koje je preneo Rojters.
Medicinska sestra (49) je preminula jer je došlo do jakog koagulacionog poremećaja, dok je druga žena (35) dobila plućnu emboliju i oporavlja se u bolnici.
Trenutno nema dokaza o povezanosti ova dva slučaja s vakcinama”, navodi BASG.
Švajcarske novine “Nideresterajhiše nahrihten”, kao i nacionalni medij ORF i novinska agencija APA, navode da su obe žene medicinske sestre i da su radile na istoj klinici.
BASG navodi da zgrušavanje krvi nije zabeleženo među nuspojavama vakcine Astrazeneke.
“Iz predostrožnosti, preostale vakcine iz ovog kontingenta se ne koriste”, navodi BASG.
Astrazeneka zasad nije imala komentar nakon poziva agencije Rojters da prokomentariše ova dva slučaja.
Agencija APA citira Astrazeneku koja je navela da je britansko-švedska farmaceutska kuća u kontaktu s austrijskim vlastima i da podržava istragu.
Medicinari u Austriji odbijaju vakcinu Astrazeneka zbog straha od slabijeg dejstva

Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.