Aktuelno: Preminulo još 17 pacijenata, koronavirus potvrđen i kod  4.071 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 08:54

Aktuelno: Preminulo još 17 pacijenata, koronavirus potvrđen i kod 4.071 osobe

Prema poslednjim podacima, koronavirus je potvrđen kod još 4.071 građanina Srbije, a testirano je 15.774 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 17 osoba.

Od 4.071 novih slučajeva korona virusa, koliko ih je u Srbiji potvrđeno u poslednja 24 sata, skoro trećina je iz Beograda,1.302, što je blagi skok u odnosu na prethodni dan.

Niš je drugi po broju novoobolelih sa 243 nova slučaja, a slede Novi Sad sa 187, Kragujevac sa 161, Kraljevo sa 132 i Vranje sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 93.

Slede Kruševac sa 82, Pančevo sa 72, Paraćin sa 59, Subotica sa 56 i Aleksinac sa 53.

Manje od 50 novozaraženih registrovano je u Aranđelovcu 47, Novom Pazaru 46, Bačkoj Palanci 43, Užicu  42 i Ćupriji 41.

U Čačku je potvrđeno 39 novih slučajeva, u Jagodini i Smederevskoj Palanci po 38, Boru 36, Zrenjaninu 34, Staroj Pazovi 31 i Trsteniku 30.

Srbija i dalje među vodećim zemljama po stopi vakcinacije

U Srbiji su, prema najnovijim podacima vlade, do sada date 1.576.983 doze vakcine protiv korona virusa, a 563.922 osobe su je primile i drugu dozu.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika, a slede Mađarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska, Albanija i Crna Gora.

Srbija je ubedljivo prva u regionu i po broju revakcinisanih na milion stanovnika, a slede Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Prema ukupnom broju vakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je na sedmom mestu u svetu - posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, SAD i Maldiva.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije.

Po broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi, a kada je reč o broju revakcinisanih u svetu, pretekla je SAD i sada je četvrta, posle Izraela, Sejšela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

14.14 - U četiri grada u Srbiji sve škole prešle na onlajn nastavu

Sve osnovne i srednje škole u Paraćinu, Ćupriji, Kuli, Vranju prešle su na onlajn nastavu zbog loše epidemiološke situacije i povećanog broja novozaraženih virusom korona, podaci su Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

13.57 - U novosadskim studentskim domovima dvoje obolelih

U svih deset studentskih domova Studentskog centra Novi Sad od 3.034 smeštenih studenata trenutno su u samoizolaciji samo dva studenta sa lakšim simptomima korona virusa.

13.01 - Više pacijenata se primi, nego što se otpusti iz bolnice

Pandemija korona virusa ponovo se zahuktava i broj pacijenata primljenih u bolnice veći je od broja otpuštenih, uz veliki broj pregleda u trijažnim centrima, izjavila je danas zamenica direktora Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije (KCS) Ivana Milošević, dodajući da će se, ovim tempom, brzo doći u situaciju da se iscrpe kapaciteti.

12.15 - Od korone preminulo dvoje Čačana, dvoje na respiratoru

U protekla 24 sata u Čačku su od korona virusa preminula dva pacijenta.

Od 367 testiranih uzoraka u Moravičkom okrugu, 77 ih je bilo pozitivno.

11.44 - U Beogradu vakcinisano 311.520 građana, revakcinisano 168.972

U Beogradu je do četvrtka uveče vakcinisano 311.520 građana, a revakcinisano 168.972 njih, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

To, prema njegovim rečima, znači da je vakcinisano 22,2 odsto punoletnog stanovništva, a revakcinisano 12,04 odsto ove populacije.

10.50 - Duplo više zaraženih studenata u Beogradu nego prošle nedelje

Epidemiološkinja Studentske poliklinike Mila Paunović izjavila je danas da je prethodne nedelje duplo više studenata bilo zaraženo u odnosu na nedelju pre toga i da je deo studentskog stacionara za kovid pun.

10.34 - U Jablaničkom okrugu 48 novozaraženih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovano je 48 novih slučajeva zaraze virusom korona.

09.57 - Zlatiborski okrug: U bolnicama 328 obolelih,16 na respiratoru

U bolnicama Zdravstvenog centra Užice hospitalizovano je 358 pacijenata, od kojih je 328 pacijenata pozitivno na kovid-19.

09.55 - U Vojvodini 740 novozaraženih, u Novom Sadu 211

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 740 novih slučajeva korona virusa, od kojih je najviše u Novom Sadu, 211, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

09.13 - U Pčinjskom okrugu 146 novozaraženih, u Vranju 86

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 451 uzorka iz Pčinjskog okruga, 146 je bilo pozitivno na korona virus, od čega najviše iz Vranja, 86.

U Surdulici je registrovano 25 novozaraženih, u Vladičinom Hanu 12, u Trgovištu četiri, Bujanovcu 11, a u Preševu osam, objavljeno je na sajtu Grada Vranje.

08.39 - Đerlek: Treba pooštriti mere, zdravstveni sistem trpi veliki pritisak

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek ukazao je danas da zdravstveni sistem trpi veliki pritisak i ocenio da treba pooštriti mere i to one koje sprečavaju okupljanje više od petoro ljudi.

08.26 - Popunjeni skoro svi kapaciteti KBC "Dr Dragiša Mišović"

Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović"Predrag Savić izjavio je danas da su skoro svi kapaciteti za kovid pacijente u toj bolnici popunjeni.

07.54 - Danas zaseda Krizni štab, konačna odluka o novim merama

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, koja je evidentno pogoršana, biće održana danas u 15 sati.

07.52 - Udovičić: Povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Pukovnik Ivo Udovičić, komandant Vojnomedicinskog centra Karaburma, rekao je da je u poslednje vreme povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom i da je posebno veliki pritisak na intenzivnu negu.

07.49 - Lađević: U bolnicama i oni koji su primili prvu dozu

Kovid bolnice u Beogradu su skoro popunjene, a povećana potrošnja kiseonika potvrđuje da je povećan i broj pacijenata s teškom kliničkom slikom, upozorio je sinoć Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju KCS i koordinator svih bolnica u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.