Agencije: Crna Gora bez PCR-a privlači turiste iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 12:43

Agencije: Crna Gora bez PCR-a privlači turiste iz Srbije

Turističke agencije očekuju da će Crna Gora ove godine biti jedna od najtraženijih destinacija među turistima iz Srbije jer im, pre svega, neće biti potreban PCR test, cene će biti niže i do 20 odsto nego u godini pre korone, ali i zbog prirodnih lepota.

To su za Tanjug izjavili predstavnici turističkih agencija iz Srbije koji se danas nalaze u Baru, gde sa hotelijerima iz Crne Gore ugovaraju buduće poslove.

Očekuju, kažu, bolju turističku sezonu nego lane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer su, navode, epidemiloški uslovi bolji, a proces masovne vakcinacije u regionu im, ističu, uliva još veću nadu.

Direktor agencije "Transjug Travel" iz Beograda Nevena Stojić očekuje da će ove godine biti mnogo više turista iz Srbije u Crnu Goru iz nekoliko razloga, a najveći je taj što neće biti potreban PCR test za ulazak u državu.

Kao razloge za mogući veći broj turista navodi i to što crnogorsko primorje nije daleko, a kako kaže, neće biti ni skupo prema najavama hotelijera sa kojima je danas obavila sastanke.

"Crna Gora nije daleko, daje dobre uslove, spustili su cene i samim tim ne treba nikakav test, što omogućuje našim turistima da dosta povoljnije odu iz Srbije posle dužeg vremena, jer su svi željni putovanja", rekla je Stojić za Tanjug.

Kaže da su te cene i do 20 odsto jeftinije, te da će ovog jula biti moguće pronaći apartman u Rafailovićima između 100 i 150 evra za 10 dana, dok je pre korone to koštalo oko 250 evra.

"To je čak i više od 20 odsto manje. Svi su u situaciji da moraju da rade i da ne mogu u ovoj godini da nadoknade celu prošlu godinu zato što nisu radili. Pokušali su, ali ipak bezuspešno", rekla je Stojić.

Navodi da je proverila cene hrane i pića, jer se govorilo da su poskupele, te kaže da je kafu u hotelu sa četiri zvezdice platila jedan evro.

Direktorka agencije "Aldi Travel" iz Leskovca Aleksandra Dimitrijević navodi da njihova agencija postoji osam godina, a da ove godine prvi put više nego ranije rade Crnu Goru.

"Upravo nas je opredelilo to jer neće biti PCR-a. Našim klijentima će to i te kako značiti, a ljubazni domaćini u Crnoj Gori su nas ubedili da će i naši klijenti uživati", rekla je Dimitrijević.

Očekuje da će upravo zbog toga ove godine u Crnoj Gori biti više turista iz Srbije.

Ekipa Tanjuga se na graničnom prelazu Brodarevo uverila da ulazak u Crnu Goru funkcioniše skoro kao i pre korone, nije potreban PCR test niti potvrda o vakcinaciji, ali jeste maska i, naravno, pasoš ili lična karta.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šta je potrebno za ulazak u Crnu Goru?

Izvor: B92, 26.Apr.2021

Turističke agencije očekuju da će Crna Gora ove godine biti jedna od najtraženijih destinacija među turistima iz Srbije jer im, pre svega, neće biti potreban PCR test, cene će biti niže i do 20 odsto nego u godini pre korone, ali i zbog prirodnih lepota.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.