ALBANCI MASOVNO HRLE U SRBIJU NA VAKCINACIJU: Ana Brnabić otkrila zašto se svi sa Kosmeta danas okreću ka Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2021, 18:31

ALBANCI MASOVNO HRLE U SRBIJU NA VAKCINACIJU: Ana Brnabić otkrila zašto se svi sa Kosmeta danas okreću ka Beogradu

To je rezultat kada radite dobro za svoju zemlju i sve građane - za Srbe, Albance, Rome, Gorance i sve ostale

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ne čudi što se veliki broj Albanaca sa Kosova vakciniše u Srbiji, kao što se puno njih na jugu Srbije prijavilo prošle godine za pomoć građanima od 100 evra.

- Ne čudi me što se veliki broj Albanaca okreće Beogradu u ovim izazovnim vremenima. Veliki broj Albanaca se prijavio i za podršku građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 100 evra, a veliki broj Albanaca u Prištini je imao koristi kada smo im dali PCR testove, kada su ti testovi bili najpotrebniji - rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što se veliki broj Albanaca vakciniše u Preševu, Bujanovcu i Kuršumliji.

Ona kaže da to govori o tome da ovakvim radom može da dođe do jedne potpuno drugačije stabilnosti i predvidivosti na Balkanu.

- To je kada radite dobro za svoju zemlju i građane i za Srbe na KiM i kada vodite računa o svim ostalim i Albancima, Romima, Gorancima i drugima na KiM. Nadam se da će i političke elite u Prištini shvatiti da je građanima na prvom mestu da rade za njih, za njihov standard, političku i ekonomsku bezbednost, kao i zdravstvenu. Ako to shvate onda će i mnogo lakše biti i nama da razgovaramo u dijalogu Beograda i Prištine - naglasila je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, proglašenje nezavisnosti Kosmeta proteklo je bez toga da su građani pitani da li žele da žive u takozvanom Kosovu.

- Zato me i ne čudi što se veliki broj Albanaca okreće Beogradu u ovim izazovnim vremenima - zaključila je Ana Brnabić.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.