AKTUELNO: U Srbiji 983 novozaraženih, preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2021, 06:16

AKTUELNO: U Srbiji 983 novozaraženih, preminula jedna osoba

U Srbiji su u poslednja 24 registrovana 983 nova slučaja korona virusa od 11.413 testiranih uzoraka, a preminula je jedna osoba.

U bolnicama širom zemlje nalazi se 823 pacijenta, od kojih je 23 na respiratoru.

Od početka pandemije u Srbiji je testirano 4.789.840 osoba, pozitivno je bilo 729.150, a od posledica kovida umrlo je 7.152 pacijenata.

Procenat smrtnosti je 0,98.

Član >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović rekao je nakon što je objavljeno da je u poslednja 24 sata u Srbiji zabeležen 921 novi slučaj korona virusa, da je taj drastični skok broja novozaraženih očekivan i da smo, iako sednica Kriznog štaba još nije zakazana, "opasno blizu pooštravanju mera".

Zabrinjava to što je, u odnosu na početak avgusta, broj inficiranih sada tri puta veći, a među njima je sve više mladih.

Lekari ponovo apeluju na građane da se vakcinišu.

11.10 - Kon: Odlazak na bilo koji masovni događaj je rizik

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je da je u Srbiji sada dominantan delta soj, dok lambda soj nije još uvek na vidiku, ali upozorava da treba biti na oprezu.

10.15 - Šekler pozvao sve da "uključe mozak"

Umesto da pričamo o vakcinaciji, stvaramo dilemu kod ljudi, koji misle "eto, opet se pojavilo neko novo slovo - lambda, šta vredi da se vakcinišem", upozorio je danas virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler i pozvao sve da "uključe mozak" jer je u susednoj Mađarskoj znatno manje zaraženih uz primenu istih vakcina.

8.49 - Đerlek: neophodne nove epidemiološke mere

Država neće sedeti skrštenih ruku jer ne možemo čekati jesen sa ovim epidemiološkim merama, a jedna od prvih svakako će biti ograničavanje broja ljudi, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek.On je u Jutarnjem dnevniku RTS naglasio da se epidemiološka situacija pogoršava u poslednjih nekoliko dana, navodeći da je 8. avgusta bilo 670 pregleda u crvenoj kovid zoni, a juče. 1.010, što je za oko 40 odsto, a konstantno se povećava i broj prijema na kovid odeljenjima gde je sada oko 800 pacijenata
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLJUŠTE ZABRANE I NOVČANE KAZNE Broj zaraženih korona virusokom raste, najviše kazni za nepoštovanje mera dobijaju ugostitelji

Izvor: Blic, 12.Avg.2021

Pljušte zabrane, novčane kazne i prekršajni nalozi jer se protivepidemijske mere ne poštuju, a posledica koju svi vidimo je svakodnevni porast broja inficiranih virusom korona. Juče je među 11.229 testiranih otkriven 921 zaraženi, a od kovida je preminulo još petoro obolelih.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.