AKTUELNO: Preminulo 39 osoba, još 3.889 zaraženih koronavirusom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2021, 08:17

AKTUELNO: Preminulo 39 osoba, još 3.889 zaraženih koronavirusom

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od posledica zaraze koronavirusom preminulo još 39 osoba, a zabeleženo je 3.889 novih slučajeva zaraze, od testiranih 11.442 uzoraka.

U poslednja 24 sata na koronavirus testirano je 11.442 uzoraka, od kojih je 3.889 pozitivno.

Preminulo je još 39 pacijenata, ukupno 5.190 od početka epidemije.

Na bolničkom lečenju je 6.967 pacijenata, od kojih je 269 na respiratorima.

U ustanovama socijalne zaštite za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smeštaj korisnika i domovima za stare zaraženo je 212 korisnika i 307 zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Korisnici u ustanovama za koje je procenjeno da mogu biti prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, a zaposleni kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi se u saopštenju Ministarstva.

12.33 - U čačanskoj bolnici preminula tri pacijenta

U Opštoj bolnici Čačak u protekla 24 sata od korona virusa su preminula tri pacijenta, dva iz Ivanjice i jedan iz Čačka, saopšteno je iz te ustanove.

Na svim odeljenjima bolnice koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 165 pacijenata.

12.10 - Ivanuša: Situacija se pogoršava

Situacija sa epidemijom kovida u svetu ponovo se pogoršava i trenutno je u većini zemalja Evrope stanje veoma zabrinjavajuće, a u ovom trenutku virus se najbrže širi u Estoniji, Češkoj, Mađarskoj i Srbiji, kazao je za Radio Beograd direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša.

11.20 - U srpskim sredinama na KiM 12 novoobolelih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata potvrđeno je 12 novih slučajeva korona virusa, saopšteno je danas iz Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica.

10.59 - Vesić: Izlaz je kombinacija zdravstvenih i ekonomskih mera

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je danas da je put izlaska iz epidemije kombinacija zdravstvenih i ekonomskih mera, uz striktno poštovanje i pojačanu kontrolu mera i ponovio da će se zalagati za rad ugostiteljskih objekata do 22 sata.

Vesić je, gostujući na TV K1, još jednom pozvao građane da se vakcinišu.

10.28 - Đerlek: Uvesti strože kontrole, mere kršene na svakom koraku

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek ocenio je danas da u Srbiji pod hitno mora da se menja kontrola sprovođenja mera za suzbijanje korona virusa.

Đerlek je ukazao na to da su juče kršene epidemiološke mere na svakom koraku i u svakom gradu - u parkovima, na šetalištima...

09.45 - Nastavljena vakcinacija privrednika i građana iz regiona, kao i građana Srbije koji imaju zakazan termin

Na Beogardskom sajmu danas je nastavljena vakcinacija ljudi iz regiona koji su zakazani preko Privredne komore Srbije, kao i građana Srbije koji imaju zakazan termin.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, obilazeći ovaj punkt, rekao da je juče na tri punkta, dva na Sajmu i jedan u Belexpo centru, vakcinisano oko 9.600 ljudi, a danas se očekuje oko 8.500.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO Vakcinacija privrednika iz regiona; "Boriću se za otvaranje"; Upozorenje: "Pod hitno"

Izvor: B92, 28.Mar.2021

Prema poslednjim podacima u Srbiji je zabeleženo 3.889 novih slučajeva koronavirusa, od 11.442 testiranih...Od posledica kovida 19 preminulo je 37 osoba...Raste i broj hospitalizovanih - trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 6.967 pacijenata, a na respiratorima su 269 pacijenata. Lekari upozoravaju...

Nastavak na B92...

AKTUELNO: Preminuo 41 pacijent, koronavirusom zaraženo još 4.512 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2021, 07:16

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od posledica zaraze koronavirusom preminula 41 osoba, zabeleženo još 4.512 novih slučajeva zaraze, od testiranih 14.079. Na bolničkom lečenju 7.116 pacijenata, a na respiratoru 252...16.57 - Vojna bolnica Niš ponovo u kovid sistemu..Vojna bolnica Niš od...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.