Zajednička proslava Uskrsa - poseban dar

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2010, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička proslava Uskrsa - poseban dar

BEOGRAD - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je predstojeći Uskrs svim hrišćanima Istoka i Zapada, uz poziv vernicima da se raduju svetkovini, uprkos nedaćama i ekonomskoj krizi.

U poslanici upućenoj iz beogradske Nadbiskupije, Hočevar kao poseban dar ističe to što ove godine pravoslavni i katolički vernici istoga dana proslavljaju Uskrs.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />- Kao da nas samo Nebo poziva da vernici sa svih geografskih i istorijskih područja, koji ispovedaju nadu u preobražavajuću snagu Isusa Hrista, teže za novim jedinstvom - naveo je Hočevar u poslanici.

Beogradski nadbiskup podseća da je Uskrs slavljenje pobede života nad smrću.

- Zato se i ove godine 2010, uprkos tome što se svuda susrećemo s ekonomskom krizom ili nas plaše velike elementarne nesreće i druge nepogode, ipak radosno otvaramo slavlju najveće svetkovine, svetkovine Isusove pobede nad zlom, grehom i smrću - rekao je Hočevar.

Beogradski nadbiskup uputio je i posebnu uskršnju čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju u kojoj ističe važnost toga što ove godine svi hrišćansku vernici zajedno proslavljaju predstojeći praznik.

- Slavimo ga zajedno jer On, Vaskrsli, kao i velike potrebe čitavog čovečanstva hitrim koracima pozivaju na svedočenje, na snagu vere i na delotvornost ljubavi - napominje Hočevar u čestitki pozivajući na saradnju i povezanost dve crkve.

- Dok se danas čitavo čovečanstvo hitrim koracima povezuje pre svega ekonomijom, tehnikom i mnogim sofisticiranim sistemima komunikacije, mi, hrišćani, pozvani smo da objedinimo čitavu porodicu čovečanstva Božjim Duhom koji nam predade Vaskrsli Gospod - poručuje beogradski nadbiskup.

I Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić čestitao je poglavarima, sveštenstvu, monaštvu i hrišćanskim vernicima rimokatoličke i pravoslavne veroispovesti predstojeći praznik Uskrs.

Jusufspahić je u čestitki katoličkim i pravoslavnim vernicima i crkvenim velikodostojnicima poželeo da veliki hrišćanski praznik obeleže u radosti, miru i blagostanju.

- Molim Uzvišenog Stvoritelja da Vam daruje zdravlje, sreću i svako dobro - poručio je muftija srbijanski u čestitki.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.