Vreme čuda u Skoplju

Izvor: RTS, 09.Apr.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme čuda u Skoplju

Ikone i freske iz Crkve Svetog Dimitrija u Skoplju, koje su počele da sijaju "same od sebe", obišle su na stotine vernika iz čitave zemlje. To je čudo, kaže sveštenik Dimče Malinov.

Na stotine vernika iz čitave Makedonije pristižu u Skoplje da vide ikone i freske u Crkvi Svetog Dimitrija koje su "same od sebe" dan ranije počele da sijaju, prenose makedonski mediji.

Sveštenici Crkve Svetog Dimitrija ubeđuju vernike da su nedelju dana uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Uskrsa po julijanskom kalendaru, freske i ikone izgledale sjajnije, kao da ih je neko čistio ili polirao.

Pop Dimče Malinov tvrdi da je reč o čudu i dodaje da je i jutros posmatrao taj fenomen koji se prvo mogao videti na centralnom delu ikonostasa.

Malinov opisuje da se "prvo pojavljuje crvena boja koja se pretvara u zlatnu i da je moguće videti kako se ikone same čiste od vrha ka dole".

Otac Zoran koji je danas služio jutarnju liturgiju smatra da "time Bog šalje poruku da je potrebno da se okrenemo duhovnim, a ne materijalnim stvarima".

I dok sveštenici šire vesti "o čudu", ispred crkve na stotine vernika čeka u redu da uđe u zdanje i da se sami uvere u to da li se freske i ikone zaista sijaju.

Poglavar makedonske crkve, ohridski arhiepiskop Stefan, posetio je juče Crkvu Svetog Dimitrija, ali nije želeo da daje bilo kakve komentare.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoplje: Ikone u crkvi Svetog Dimitrija sijaju same od sebe

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012

Na stotine vernika iz čitave Makedonije pristiže u Skoplje da vide ikone i freske u crkvi Svetog Dimitrija koje su, navodno, "same od sebe" dan ranije počele da sijaju, prenose makedonski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.