Uskrs odlaže finale Jadranske lige

Izvor: RTS, 07.Feb.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskrs odlaže finale Jadranske lige

Finalni turnir Jadranske lige biće održan od 25 do 27. aprila, a domaćin će najverovatnije biti pobednik ligaškog dela takmičenja. Prvobitno je završni turnir zakazan od 18 do 20. aprila, ali je pomeren zbog Uskrsa.

Završni turnir regionalne košarkaške Jadranske lige održaće se od 25. do 27. aprila, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Prilikom određivanja prvobitnog datuma (18-20. april) nije vođeno računa o verskom kalendaru, zbog čega je došlo do poklapanja sa Uskrsom. Iz tog razloga završni turnir Jadranske lige je pomeren sedam dana kasnije", navodi se u saopštenju Jadranske lige.

Pravo organizacije "fajnal-fora" dobiće najbolje plasirana ekipa iz regularnog dela sezone, a raspored utakmica zavisiće od redosleda ekipa na tabeli.

U slučaju da se dve ekipe iz istog grada kvalifikuju za završni turnir i sretnu se u polufinalu, prva polufinalna utakmica će se održati 25. aprila, a druga 26. aprila

U drugom slučaju, ako se dve ekipe iz istog grada kvalifikuju za fajnalfor i ne susretnu se u polufinalu ili u slučaju da u završnici nema ekipe iz istog grada - obe polufinalne utakmice će se održati 25. aprila.

Finale će se u oba slučaja igrati 27. aprila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskrs pomera datum odigravanja fajnal-fora ABA lige

Izvor: MozzartSport.com, 07.Feb.2014

Iako je prvobitno na sajtu ABA lige bilo objavljeno da će se fajnal-for tog takmičenja igrati od 18. do 20. aprila, naknadnom analizom utvrđeno je da nije vođeno računa o verskom kalendaru, zbog čega je došlo do poklapanja sa Uskrsom. Iz tog razloga završni turnir regionalnog takmičenja pomeren...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.