Šokantna uskršnja izjava mitropolita Amfilohija

Izvor: Mondo, 18.Apr.2017, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantna uskršnja izjava mitropolita Amfilohija

Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije poručio je da će se baviti politikom sve dok oni koji vode državu budu, kako je rekao, izdajnici Crne Gore i svojih predaka.

Amfilohije je to kazao tokom jučerašnje uskršnje litije u mestu Zelenika kod Herceg Novog, prenosi Pobjeda.

On je poručio da "zbog obraza ne može da ćuti".

„Neka oni počnu da se bave politikom, neka ne budu izdajnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svojih predaka, izdajnici Svetog Petra Cetinjskog, izdajnici mučeničkih kostiju posejanih ne samo po Crnoj Gori i njenim granicama nego i po Kosovu i Metohiji, neka oni to ne budu, onda ću ja noge da im ljubim i celivam. Ali kad se oni Boga odriču, ja ne mogu, ako ja zaćutim kamenje će da progovori“, kazao je Amfilohije.

On je političare prvo pozvao da se krste.

„A kada se krste, onda će oni znati da se bave politikom“, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

On je objasnio i kada će prestati da se bavi politikom.

„Neću ja da se bavim politikom, samo neka ovi naši glavari počnu da se bave svojim poslom, Crnom Gorom, njenom dušom i njenim obrazom, neka se ne prodaju za jeftine pare kao što su krenuli da rade, e onda - ućutaće Amfilohije naslednik Svetog Petra, nijedne neće progovoriti“, naglasio je Amfilohije.

Amfilohije: Nijesu ovi zaslužili da slave NjegošaAmfilohije: Narod raspolućen po svim šavovima

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.