Izvor: B92, 23.Apr.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Magnohroma još čekaju

Kraljevo -- Radnicima Magnohroma isplaćen je poklon Vlade za uskršnje praznike u iznosu od po 3.000 dinara, ali ne i obećani predlog ugovora za prihvatanje socijalnog programa.

"Zastupnik kapitala je u dva navrata zvao Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj i rečeno mu je da je ugovor u izradi", kazao je sekretar Odbora za zaštitu radnika Milivoje Jakovljević, primetivši da je neverovatno koliko je vremena potrebno da se napravi ugovor od svega nekoliko članova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Jakovljević je rekao da je bilo tužno gledati red od 2.000 radnika koji su se tiskali da bi primili 3.000 dinara, kao i da je stanje "čekanja i nezvesnosti" samo povećalo tenzije među već ionako nezadovoljnim radnicima.

"Utisak je da neko namerno sabotira sve ovo, kao i da je (Mlađan) Dinkić shvatio da se zaleteo i da se sada boji posledica prijavljivanja velikog broja radnika za socijalni program", kazao je Jakovljević.

On je podsetio da su radnici ukazivali na mogućnost da će se za prihvatanje socijalnog programa prijaviti više od 1.250 od ukupno 2.156 radnika, da im to pravo niko ne može uskratiti i da je zato bilo logičnije prihvatiti njihov prvobitni zahtev da im se isplate zaostale zarade.

Jakovljević je ukazao da su procene da će velika većina radnika prihvatiti predloženi socijalni program jer im nije ponuđena nikakva alternativa i zato će slediti princip "daj šta daš".

"Biće teško kontrolisati raspoloženje radnika ukoliko predlog ugovora o prihvatanju socijalnog programa ne stigne do sutra u podne jer tada ćemo morati da odlučimo šta ćemo dalje", rekao je Jakovljević.

On je ukazao i da su radnici Magnohroma, nakon neuspešne privatizacije, od početka insistirali na razumnom rešenju, ali da s druge strane očigledno nije bilo sluha.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.