Pustite decu da ukrase jaja, VAŽNO JE

Izvor: Mondo, 14.Apr.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pustite decu da ukrase jaja, VAŽNO JE

Uskrs je najradosniji hrišćanski praznik koji okuplja celu porodicu. Naročito mu se raduju deca, zato ih uključite u sve faze obeležavanja.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

  Za početak možete ići zajedno na pijacu i kupiti jaja. Naučite dete kako se bira sveže jaje. Kod kuće ih zajedno obarite i ukrasite.

Bez obzira na to koliko su deca talentovana i spretna, pustite ih da samostalno uživaju u bojadisanju. Možda to neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biti najlpeša jaja na svetu, ali će biti originalna.

Dajte deci flomastere, kolaž papir, šljokice, perje... a na kraju obavezno pohvalite malog umetnika.

Jaja koja je vaše dete ukrasilo aranžirajte tako da dominiraju na stolu. To je veoma bitno za samopouzdanje deteta.

Na dan Uskrsa obavezno doručkujte zajedno. Jutarnji obrok treba da počne tucanjem jajima. To je igra koja se dešava samo jednom godišnje, zato je nemojte zanemariti!

U nekim delovima u Srbiji, deca se ujutru pomiluju po licu crvenim jajetom jer se veruje da će čitave godine biti rumena i zdrava. Osim toga, možete sakriti jaja i slatkiše u dvorištu ili stanu, i pustiti decu da ih traže.

I na kraju - praznični ručak. Još jedna prilika da cela porodica bude na okupu. Potrudite se da osim bogate ponude, uskršnji ručak donese puno smeha, ljubavi i porodične topline.

Tako će slavljenje Uskrsa deci ostati u sećanju kao jedan od najlepših doživljaja iz detinjastva.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.