Pretpraznično veče

Izvor: RTS, 17.Apr.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretpraznično veče

Praznovanje u Srbiji zvanično počinje u petak. Neki građani su već otputovali, dok se oni drugi tek spremaju za nastupajuće uskršnje praznike. Gužve na putevima i graničnim prelazima očekuju se večeras i sutra.

Iako je kiša i hladno vreme - na autobuskoj stanici u Beogradu vri. Zato, pored redovnih, i 120 vanrednih polazaka.

Dragan Savić iz BAS-a kaže da su najopterećeniji, kao i svake godine, jug >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, istočna Srbija, Kruševac, Zlatibor, Tara, Vrnjačka Banja.

Dok su jedni pakovali torbe, drugi u gradskim gužvama trenirali strpljenje, treći su kupovali namirnice za Uskrs, najviše jaja.

Iako su na raspustu, zasukali su rukave. Osnovci škole u Banjanima kod Uba, zašarali su jaja na tradicionalan način, voskom.

Neke učenice Osnovne škole "Ratko Mihailović" su naučile da farbaju jaja od komšinice, a neke od bake. 

I u gradu na Lepenici, gužva na ulicama. Većini Kragujevčana praznična putovanja ne uklapaju se u budžet.

Za one čiji praznični putevi idu preko naplatnih rampi, informacija da ih očekuju i praznični uslovi saobraćaja. 

"Svi kanali za naplatu i distribuciji kartica biće u funkciji 24 časa, a uvedno je dežurstvo radnika odseka za tehničke poslove kako bi se svi eventualni kvarovi otklonili u što kraćem roku", rekao je Dragan Milić iz naplatne stanice "Nais". 

Zbog loših uslova za vožnju nadležni apeluju za koncentraciju i poštovanje propisa. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.