Izvor: Pančevac-online.com, 06.Apr.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polupani prozori na reformatskoj crkvi na Uskrs

Zasad nepoznati huligani su u noći između nedelje i ponedeljka polupali sve prozore na kući na uglu ulica Cara Lazara i Šestog oktobra, u kojoj se nalazi Reformatska crkvena opština. Nažalost, to im nije bilo dovoljno jer su tom prilikom iskrivili i cevi za gas.

Jedna žena koja živi u neposrednoj blizini izjavila je novinarima da je pola sata pred ponoć čula jak lavež pasa, ali da nije smela da izađe. Dodala je da je tek sutradan ujutru videla šta se dogodilo i da je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << užasnuta razmerama divljaštva.

– Ne pamtim ovoliki vandalizam. Pre nekoliko godina su razbili dva prozora i skinuli su jedan oluk. Sada su polupali svih šest prozora! To nije moglo dete da uradi, sigurno. Ovde je blizu centar grada, sve je osvetljeno, ima i jedna kamera. Niko od huligana koji su uradili ovo se nije uplašio toga. Za mene je to strašno  – rekla je ona.

This slideshow requires JavaScript.

Kako saznajemo, policija je izvršila uviđaj i traga za počiniocima оvog vandalizma, koji je još strašniji jer je počinjen u danu kad se slavi najveći hrišćanski praznik Uskrs.

Povodom ovog nemilog događaja reagovali su gradonačelnik grada Pančeva Pavle Radanov i predsednik Skupštine grada Pančeva Filip Mitrović, koji su najoštrije osudili ovaj vandalski čin. Oni su sa biskupom ocem Belom Halasom obišli objekat u prepodnevnim satima kako bi se upoznali sa situacijom i tom prilikom istakli da će Grad iz budžeta nadoknaditi nastalu štetu.

„Ovakvim vandalizmom nanosi se višestruka šteta gradu i svim građanima Pančeva, kako materijalna, tako i nematerijalna. Najoštrije osuđujemo ovakav čin i dajemo punu podršku nadležnim organima u pronalaženju i kažnjavanju počinilaca. Ovo je nedopustivo ponašanje koje nećemo tolerisati u našem gradu, naročito u vreme uskršnjih praznika, kad svi treba da budemo upućeni jedni na druge i negujemo i širimo prave vrednosti”, piše u zajedničkom saopštenju koje su dostavili medijima Radanov i Mitrović.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.