Nekoliko hiljada pravoslavnih vernika u Jerusalimu uoči Uskrsa

Izvor: Beta, 29.Apr.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko hiljada pravoslavnih vernika u Jerusalimu uoči Uskrsa

Nekoliko hiljada pravoslavnih vernika okupilo se danas na Veliki petak uoči Uskrsa u Jerusalimu gde su u Starom gradu nosili krst sledeći biblijsko predanje, javile su svetske agencije.Duž Puta krsta pročitano je 14 molitvi kao što nalaže biblijska tradicija koja Velikim petkom obeležava Hristovu patnju i njegovu smrt.Izraelske vlasti rasporedile su dodatne snage bezbednosti u Starom gradu Jerusalima.Pravoslavni vernici sutra obeležavaju Veliku subotu u crkvi Svetog groba u starom gradu u Jerusalimu gde će obaviti ritual "svete vatre" koja simbolizuje večnost, mir i preporod uoči Uskrsa u nedelju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nekoliko hiljada pravoslavnih vernika u Jerusalimu uoči Uskrsa

Izvor: Večernje novosti, 29.Apr.2016

Nekoliko hiljada pravoslavnih vernika okupilo se danas na Veliki petak uoči Uskrsa u Jerusalimu gde su u Starom gradu nosili krst sledeći biblijsko predanje Nekoliko hiljada pravoslavnih vernika okupilo se danas na Veliki petak uoči Uskrsa u Jerusalimu gde su u Starom gradu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.