Manifestacija farbanja jaja na Trgu Republike

Izvor: Glas javnosti, 23.Apr.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifestacija farbanja jaja na Trgu Republike

BEOGRAD - Manifestacija uskršnjeg farbanja jaja održana je na Trgu Republike povodom Uskrsa i Dana planete Zemlje - 22. aprila, u organizaciji Udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Starog grada "Živimo zajedno" i te beogradske opštine.

Tokom druženja učesnici, deca, učenici, štićenici institucija, aktivisti udruženja, predstavnici različitih klubova, odrasli i svi ljudi dobre volje zajedno su oslikavala jaja i crtala na temu " >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Uskrs - najveći hrišćanski praznik".

Predsednik Udruženja "Živimo zajedno" Dejan Kozić rekao je da se manifestacija, povodom Dana planete, održava od 2001. godine na Trgu Republike i da je jedan od ciljeva da se skrene pažnja na osobe sa smetnjama u razvoju, kako bi se one aktivno uključile u društvo kao njegovi korisni članovi.

- Ove godine se Dan planete poklopio sa Velikim petkom, koji je najtužniji dan, zbog čega je odlučeno da se organizuje farbanje jaja - rekao je Kozić novinarima.

"Delta maksi grupa" poklonila je 2.000 jaja koja su obojili učesnici manifestacije i ona su zatim podeljena prolaznicima.

Aktivisti ekoloških organizacija ispisivali su i delili ekološke poruke, a prolaznici su mogli da učestvuju u demonstraciji ekoloških presa za reciklažu.

U okviru manifestacije izloženi su i prigodni likovni radovi i predstavljen časopis "Lice ulice".

Posebna komisija odabrala je najlepše radove, a podeljene su i prigodne nagrade.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.