Krov crkve u Nigeriji ubio 22 vernika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krov crkve u Nigeriji ubio 22 vernika

KADUNA -

Prilikom rušenje krova jedne seoske crkve u Nigeriji život su izgubile 22 osobe, a 36 ih je teže i lakše povređeno, saopštio je danas predstavnik za štampu savezne države Benue Kletus Akvaja.

Prema njegovim rečima, reč je o katoličkoj crkvi Sveti Robert u selu Adamgbe, u blizini grada Kaduna, a u trenutku tragedije lokalni sveštenik je služio uskršnju misu i crkva je bila puna.

Za sada nije poznato šta je prouzrokovalo rušenje krova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Poznato je samo da je u tom trenutku padala jaka kiša, ali lokalni mediji ističu da bi krivac pre mogla da bude loša gradnja.

Rušenje zgrada u Nigeriji nije retko, a u istragama se najčešće utvrdi da je prilikom gradnje korišćen najjeftiniji cement, koji ne zadovoljava standarde, prenosi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.