Izvor: S media, 03.Maj.2013, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko nas košta uskršnja trpeza

Većina građana otplaćivaće gozbu od 20.000 dinara na čak 180 dana.

Za Uskrs niko ne želi da štedi. Ove godine, međutim, za proslavu najvećeg hrišćanskog praznika, prosečno tročlano domaćinstvo u Srbiji, prema sadašnjim cenama, moraće da odvoji bezmalo polovinu prosečne zarade, odnosno oko 20.000 dinara!

Većina građana će i ovaj praznik otplaćivati narednih pet-šest meseci, na koliko se odobrava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poček u trgovinama.

Trgovci spremno dočekuju Uskrs. U "Maksiju", "Rodi", "Merkatoru" i "Idei" pravu navalu očekuju u petak i subotu, kada na stolu najpre valja da se zašarene jaja, a zatim i razne đakonije za slanu i slatku trpezu.

Na Veliki petak pravoslavni vernici poste, pa je u većini trgovina dobra ponuda, ali i snižena cena posnih namirnica. Zamrznuta skuša u nekim radnjama može da se pazari već od 240, a oslić od 300 dinara, posna supa je 45, a vegetarijanska pašteta 52 dinara.

Izvor: Novosti, S media foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.