Hočevar čestitao Uskršnje praznike svim hrišćanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar čestitao Uskršnje praznike svim hrišćanima

BEOGRAD,NOVI SAD -

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je danas svim hrišćanima predstojeći praznik Uskrs, pozivajući ih da širom otvore vrata svoga bića, porodice i celokupne crkvene i društvene zajednice.

"Srdačno vas pozdravljam u neizmernoj radosti i beskrajnoj težnji da ovih dana budemo jedno samo srce i jedna samo duša", rekao je Hočevar, istakavši da je Sveta tajna koja se slavi "veličanstvena i bitna" za svakoga.

Ona, dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, snažno usmerava našu sadašnjost, najdublje osmišljava našu budućnost i zajedno nas vodi posebnom i sudbonosnom životnom ispitu.

"Braćo i sestre, ovog Uskrsa želim nenadmašni bljesak uzvišenog života. Neka vam je srećan i blagoslovljen. Gospodar života neka prodre u sve pore vašeg dana i trajno po vama deluje u današnjem svetu", poručio je nadbiskup.

On ukazao da ćemo tek tako "stvarno postati kvasac našeg društva, so moralnog zdravlja i svetlo koje vodi sve ljudske puteve Uskrsu".

Hočevar je istakao da je njegova želja za Uskrs da "otkrijemo da nismo sami i zaboravljeni, da nas ne odvajaju izolovanost i smrt, već da nas u svemu obuzima snaga života, ljubavi i zajedništva".

Prema njegovim rečima, "tako možemo da saznamo koliko je značajno da se naše porodice kontinuirano okupljaju na porodičnu, a crkvene zajednice na liturgijsku molitvu, jer je okupljanje uvek znak uskrsa života i nade".

"Izbegavati okupljanje u Isusovo ime samo je znak bekstva, skrivanja, propadanja i povlađivanja smrti. I kada se okupljamo se da bismo slušali i kroz naše dane svedočili reč Božju, reč života", naveo je Hočevar.

Crkve i vernici koji poštuju novi Gregorijanski kalendar Uskrs ove godine slave u nedelju, 8. aprila, a oni koji se upravljaju po starom, Julijanskom kalendaru praznik obeležavaju sedam dana kasnije, 15. aprila.

Deli i Pavličić čestitali Uskrs

Vojvođanski sekretar za propise, upravu i nacionalne zajednice Andor Deli i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić čestitali su danas građanima katoličke veroispovesti veliki hrišćanski praznik Uskrs.

Deli je Svim crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu i vernicima koji Uskrs slave 8. aprila poželeo srećne praznične dane, ljubav, mir, zdravlje, ličnu sreću, međusobno uvažavanje i toleranciju.

"Uskrs nam daje snage da istrajemo na Hristovom putu ljubavi, istine i pravde", naveo je Deli u čestitki.

Pavličić je svim građanima koji po gregorijanskom kalendaru slave najradosniji praznik poželeo da ga provedu u dobrom zdravlju i sreći, međusobnom razumevanju i toleranciji u krugu porodice i prijatelja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hočevar čestitao Uskršnje praznike svim hrišćanima

Izvor: Blic, 05.Apr.2012

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je danas svim hrišćanima predstojeći praznik Uskrs, pozivajući ih da širom otvore vrata svoga bića, porodice i celokupne crkvene i društvene zajednice. .."Srdačno vas pozravljam u neizmernoj radosti i beskrajnoj težnji da ovih dana budemo jedno...

Nastavak na Blic...

Hočevar čestitao Uskršnje praznike svim hrišćanima

Izvor: Studio B, 05.Apr.2012

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je danas svim hrišćanima predstojeći praznik Uskrs, pozivajući ih da širom otvore vrata svoga bića, porodice i celokupne crkvene i društvene zajednice..."Srdačno vas pozravljam u neizmernoj radosti i beskrajnoj težnji da ovih dana budemo jedno...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.