Dva meksička zatvorenika razapela se na krst u znak protesta

Izvor: Blic, Tanjug, 09.Apr.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva meksička zatvorenika razapela se na krst u znak protesta



Zatvorenik u Meksiko Sitiju izvodi

Isusovo razapinjanje na krst 21. marta 2008.

Dvojica meksičkih zatvorenika jednog zatvora na jugoistoku Meksika razapelo se juče pred katolički Uskrs na krstu u znak protesta, tvrdeći da su bili mučeni kako bi priznali zločine koje nisu počinili.


Zatvorenici su se vezali za drvene krstove izrađene u zatvorskoj radionici i zabili eksere u šake da bi ostali da vise na njima ceo jedan dan, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je jedan meksički zvaničnik koji tražio da ostane anoniman.

Dvojica razapetih pripadaju grupi od 23 zatvorenika koji već dve nedelje protestuju u zatvoru El Amate, u državi Čiapas, zahtevajući da budu oslobođeni. Demonstranti, članovi sindikata zemljoradnika, tvrde da su bili mučeni kako bi priznali ubistva i druge zločine.

Prošle nedelje, četvorica zatvorenika zašilo je sebi usne u znak protesta dok osmorica njih štrajkuje glađu. Predstavnik vlade je izjavio da će biti izvršena revizija njihovih slučajeva u roku od 45 dana.

Nedelja koja prethodi Uskrsu, Semana Santa (Sveta nedelja) je, posle Božića, drugi najznačajniji praznik u Meksiku.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zatvorenici se razapeli na krstu

Izvor: RTS, 08.Apr.2009, 19:37

Dvojica meksičkih zatvorenika u znak protesta, pred katolički Uskrs, razapela se na krstu. Zatvorenici tvde da su bili mučeni kako bi priznali zločine koje nisu počinili...Dvojica meksičkih zatvorenika jednog zatvora na jugoistoku Meksika razapelo se na krstu juče, pred katolički Uskrs, u znak...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.