Danas 13 godina od ubistva Slavka Ćuruvije

Izvor: NaDlanu.com, 11.Apr.2012, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas 13 godina od ubistva Slavka Ćuruvije

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije (UNS) danas će, polaganjem venaca na spomen-obeležje Slavku Ćuruviji, obeležiti 13 godina od još uvek nerasvetljenog ubistva novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf".

Novinar i vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999, na Uskrs, u pasažu zgrade u kojoj je stanovao, u Svetogorskoj ulici, u centru Beograda. Ubice su u u njega, s leđa, ispalile 17 metaka. Ubijen >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je tokom bombardovanja, pet dana nakon što je u tadašnjem dnevnom listu "Politika ekspres" optužen za "priželjkivanje bombi" i "izdaju". Prijatelji, kolege i Ćuruvijina porodica sigurni su da ubistvo ima političku pozadinu, zbog oštrih reči i kritičkih stavova koje je taj novinar iznosio o režimu Slobodana Miloševića.BEOGRAD, 11. aprila 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.