Čestitke povodom Uskrsa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke povodom Uskrsa

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čestitao je Uskrs svima koji slave taj praznik.

"Svim građanima koji slave Uskrs želim, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i svoje lično ime, da ovaj hrišćanski praznik proslave spokojno i u miru sa najdražima, ispunjeni radošću i ljubavlju. Očekujem da ćemo u vremenu koje dolazi postići još bolje rezultate zajedno", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čestitki, saopštio je MUP.

Muftija srbijanski Dr Abdullaah ef Numan uputio je čestitke velikodostojnicima SPC i RKC u Srbiji patrijarhu srpskom Irineju u nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru kao i svim hrišćanima u Srbiji u kojima se između ostalog kaže: "Povodom velikog hrišćanskog praznika upućujem Vam najsrdačnije želje da pripadnici hrišćanskih crkava ove dane provedu u miru, ljubavi, slobodi, zdravlju i sveukupnom blagostanju.

Čestitku je uputio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac u kojoj poručuje da dani pred nama budu motiv da činimo dobro za svoju porodicu i prijatelje, i prilika da iznova pokažemo vrednosti međusobnog uvažavanja, toleracije i zajedništva.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević uputio je čestitke građanima Srbije i Republike Srpske uz poruku da Vaskrs provedu u slozi i miru.

"Danas treba da uvidimo lepotu života, ljubavi i sloge. Ove godine vere se susreću u najvećem hrišćanskom prazniku. Moja porodica i ja vam želimo da sve što ste započeli završite, a da ljubav bude beskrajna", naveo je prestolonaslednik.

Uskrs su svim hrišćanima čestitali i Liberalno demokratska partija i predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

LDP navodi da u danu koji simbolizuje pobedu života nad smrću i u danima koji dolaze, u miru, dobrom zdravlju i uz međusobno uvažavanje, učinimo sve što je u našoj moći kako bismo živeli bolje i humanije. Drašković kaže da je posebnost ovog Uskrsa u tome što ga zajedno slave svi hrišćani i dodaje da nikakav sukob među religijama, narodima ljudima "nije od Hrista, jer smo svi 'deca istog Oca'".

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić uputio je čestitku svim hrišćanskim vernicima, navodeći da je Uskrs nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja i širenje plemenitosti.

On je sugrađanima poručio da razmišljaju o zajedništvu i miru i svim ostalim vrednostima na kojima želimo graditi sebe i društvo oko nas. Čestitke su ranije uputili odlazeći predsednik Tomislav Nikolić, izabrani predsednik Aleksandar Vučić, ministri u vladi i drugi zvaničnici Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.