Čaves na Kubi zbog lečenja

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves na Kubi zbog lečenja

Venecuelanski predsednik Ugo Čaves vratio se na Uskrs na Kubu gde treba da se podvrgne trećem ciklusu hemoterapije. Pred odlazak poručio "Živećemo i pobedićemo".

Predsednik Vencuele Ugo Čaves vratio se na Uskrs na Kubu gde treba da se podvrgne trećem ciklusu hemoterapije, a tamo ga je pred zoru dočekao kubanski predsednik Raul Kastro.

Pred >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odlazak iz Venecuele, Čaves (57) je sa aerodroma u Karakasu poručio "Živećemo i pobedićemo".

Na jučerašnjoj Uskršnjoj misi, u krugu porodice i prijatelja u rodnoj državi Barinas, Čaves je molio Boga da mu poštedi život, jer ima "još mnogo toga da uradi za svoju zemlju".

Venecuelanskom predsedniku je prošlog meseca odstranjen maligni tumor na istom mestu gde mu je tumor izvađen u junu 2011.

Zvaničnici u Karakasu nikada nisu objavili od koje vrste raka predsednik boluje, ali tvrde da se bolest nije proširila na druge organe.

Ali Čaves će se, uprkos bolesti, kandidovati na predsedničkim izborima u oktobru i odbacio je mogućnost da ga zameni drugi kandidat.

Njegov protivnik na izborima biće 39-godišnji guverner države Miranda Enrike Kapriles koga kandiduje ujedinjena opozicija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.